Je bekijkt nu Scholen zijn weer geopend!

Scholen zijn weer geopend!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws

De scholen en universiteiten in Kenia zijn sinds begin januari, na negen maanden, weer geopend. Alle termijnen zijn behoorlijk opgeschoven waardoor de scholen naar verwachting pas in 2023 weer draaien volgens de normale structuur. De huidige schooltermijn loopt t/m 19 maart 2021. Dan begint de vakantie van zeven weken. Tijdens deze vakantieperiode zullen de examenklassen wel naar school gaan voor hun examens.

Op dit moment zijn er nog geen gevallen van corona geconstateerd. Echter is het wel erg lastig om alles in goede banen te leiden. Veel klaslokalen zijn overvol waardoor er geen afstand gehouden kan worden. Soms worden leerlingen gedwongen om buiten onder de bomen te studeren. De overheid had beloofd dat er mondmaskers en bureaus voor alle leerlingen zouden komen maar tot dus ver is er niets van deze belofte waargemaakt.

Gevolg hiervan is dat de scholen zelf extra kosten in rekening brengen. EBOO ontvangt daardoor ook dubbele rekeningen van de scholen. Het schoolgeld was namelijk al betaald maar nu worden er opnieuw facturen verstuurd, zoals op de foto hiernaast. Deze school vraagt geld voor het ‘Academic Improvement Program’. Het is uiteraard lastig te achterhalen waar dit geld daadwerkelijk voor gebruikt wordt. Niet betalen is ook geen optie want dan worden de kinderen geweigerd. Dit betekent dat EBOO deze maand dus extra kosten maakt.

Lees hier de hele nieuwsbrief van EBOO van februari.