Je bekijkt nu Examenklassen gaan weer naar school!

Examenklassen gaan weer naar school!

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws

Goed nieuws voor de leerlingen die dit jaar in een examenklas zijn begonnen. Sinds 19 oktober gaan zij weer naar school. De eerste termijn hebben ze kunnen afmaken aan het begin van dit jaar. Door ze nu naar school te laten gaan kunnen ze termijn 2 en 3 ook doen en de examens afleggen in het voorjaar van 2021.
De vervolgopleidingen starten elk jaar in augustus. Als alles volgens plan gaat kunnen ze dus in augustus 2021 beginnen aan hun vervolgopleiding zonder vertraging.

Maar plannen maken is lastig in deze tijden. Iedereen hoopt dat de rest van de leerlingen weer opnieuw met het schooljaar kunnen beginnen in januari 2021. Het virus zal het bepalen! Ondertussen wordt steeds duidelijker hoe belangrijk de scholen zijn, zoals u kunt lezen in het artikel hiernaast. 

Bovendien is het belangrijk om te weten dat de scholen grote financiële problemen hebben. Daarom is het schoolgeld voor de kinderen die nu weer naar school gaan direct verhoogd. Op die manier worden de problemen dus doorgeschoven naar de ouders die sowieso al moeite hadden het schoolgeld te betalen. 

Gelukkig heeft EBOO de mogelijkheid om dit extra schoolgeld wel te betalen voor de kinderen uit het EBOO project. Ook krijgen alle gezinnen elke 14 dagen nog steeds €25,- zodat ze geld hebben voor hun eerste levensbehoefte. Iedereen uit het project is daar enorm dankbaar voor!

Lees hier de hele nieuwsbrief van oktober 2020.