Je bekijkt nu Nieuwe schoenen, boeken en uniformen

Nieuwe schoenen, boeken en uniformen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws

De scholen in Kenia zijn nu gesloten voor de langste vakantie van het jaar, namelijk van 25 oktober 2019 tot 7 januari 2020. Zowel de leerlingen van de basisscholen als het voortgezet onderwijs gaan dan naar huis, naar hun ouders/verzorgers. In Kenia is dan vaak te zien dat veel gezinnen naar hun familie in de dorpen trekken. 

Hier in Nairobi zijn we druk geweest met verschillende zaken. Dit begon met het opstellen van de begroting voor het schoolgeld in 2020 en het doornemen van de rapporten. Dit laatste doen we om inzage te houden in functioneren van alle kinderen binnen het programma.  

Daarna moesten we schoolboeken en nieuwe uniformen voor alle leerlingen kopen. Tot nu hebben alle kinderen 2 sets schooluniformen, nieuwe schoenen en schoolboeken ontvangen. Qua kosten moet je denken aan KES 5000-8000 (€45-€71) per uniform. Boeken en schoenen kosten ongeveer €45,- (KES 5000) per leerling. Ook hebben we het schoolgeld betaald voor de leerlingen in het basisonderwijs en de middelbare scholen voor de eerste periode van 2020. Bovendien hebben alle meisjes in het EBOO-programma maandverband gekregen en hebben hun moeders laarzen gekregen.  

Lees hier de hele nieuwsbrief van december 2019
https://mailchi.mp/d771126362c1/eboo-nieuws-december-2019