Je bekijkt nu Verslag van Nicholas

Verslag van Nicholas

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws

Op dinsdag 1 december hebben wij alle ouders uit het EBOO programma ontmoet, onder strikte Corona regels. 30 ouders kwamen en we hebben hen één voor één gesproken. De meeting duurde 6 uur en 20 minuten. We bespraken het volgende:

Opening van scholen in januari
De regering heeft bevestigd dat de scholen in januari weer open gaan. We wilden weten of alle ouders en kinderen al informatie van hun school hadden ontvangen. Sommigen ontvingen een sms waarin de school liet weten wat het schoolgeld wordt voor het komende termijn. Een aantal scholen hebben het schoolgeld al verhoogd met 1000 shilling (€7,55) voor ontsmettingsmiddelen. Andere scholen hebben de ouders gevraagd om op z’n minst twee flessen ontsmettingsmiddel te kopen voor de start van het schooljaar. Moeder Lilian vertelde dat zij te horen kreeg dat de school van haar kinderen helaas helemaal niet meer open gaat. Er werd ook gesproken over het gebruik van herbruikbare mondkapjes. Kan ik die kopen? Ik heb al drie pakken mondkapjes en een aantal flesjes ontsmettingsmiddel gekocht voor noodgevallen en kwetsbare kinderen. Een aantal kinderen kwam bijvoorbeeld zonder mondkapje naar deze meeting. 

Hoe gaat het met de kinderen?
Met de meeste kinderen uit het programma gaat het goed. Ze zijn erg hard gegroeid. Niemand uit het EBOO programma heeft gelukkig het coronavirus. Daar bedanken we God voor. Helaas is Christine zwanger, wat betekent dat ze uit het programma gaat*.

*Christine was door Fenneke al meerdere malen gewaarschuwd dat ze niet zwanger moest worden, aangezien ze veel met jongens om ging. Ze wist de consequenties. Nu ze dus wel zwanger is wordt ze uit het EBOO programma gezet. Ook om duidelijk te maken naar de andere meiden dat een waarschuwing serieus is. 

Wat hebben de kinderen nodig?
Doordat de kinderen flink gegroeid zijn hebben een aantal ouders gevraagd om nieuwe schoenen en een uniform. 28 kinderen hebben nieuwe schoenen nodig en 32 kinderen hebben een nieuw uniform nodig. Andere benodigdheden zijn rekenmachines, geodriehoeken, maandverband en boeken. 
Ik heb rekenmachines en geodriehoeken gekocht. Voor de boeken heb ik gevraagd te wachten tot ze naar de volgende klas gaan. Het maandverband kon ik direct uitdelen want dat hadden we nog op voorraad in ons kantoortje. Aanstaande vrijdag en zaterdag ben ik in de BATA shop om schoenen te kopen voor de kinderen. Ik heb de ouders in twee groepen verdeeld zodat we ons aan de regels van de winkel kunnen houden. 

Bedankt voor alle hulp, Nicholas.

U leest hier de hele EBOO nieuwsbrief van december.

Nieuwe schoenen gekregen in de BATA shop.