Je bekijkt nu Seks voor maandverband

Seks voor maandverband

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:nieuws

De vrouwelijke lezers van deze nieuwsbrief kunnen zich er wellicht wat bij voorstellen: menstrueren maar geen tampons, maandverband en zeep hebben. Dat moet verschrikkelijk zijn. Wat voor ons in Nederland zo gewoon is, is voor veel Keniaanse meisjes en vrouwen pure luxe. 

Vrouwen hebben geen geld voor deze verzorgingsproducten of meisjes krijgen geen geld van hun ouders om dit zelf te kunnen kopen. Het gevolg? Seks met mannen in ruil voor geld. Het gevolg? Veel ongewenste zwangerschappen. Dit probleem is niet nieuw maar door het coronavirus zijn de financiële middelen verder weg dan ooit. De laatste weken is er dan ook een flinke stijging te zien in het aantal ongewenste zwangerschappen bij jonge meisjes. In een rapport dat op 11 juli werd uitgebracht is te lezen dat er op dagelijkse basis 950 meisjes per dag ongewenst zwanger raken in Kenia.

Nicholas, de rechterhand van Fenneke, bracht het bestuur op de hoogte van deze stijging. Hij stelde voor om de meisjes binnen ons programma apart geld te sturen wat bedoeld is voor maandverband en zeep. Daarom krijgen alle meiden van 12 jaar en ouder vanaf nu elke maand €5,00 om te voorzien in deze basisbehoefte.

Lees hier de hele nieuwsbrief van juli 2020:
https://mailchi.mp/abe5664da4b8/eboo-nieuws-juli-2020