Rainbow4Kids school

In Kenia sponsoren we sindskort 12 kinderen op de Rainbow4Kids school. In mei hadden Wim en Fenneke bezoek van een nicht met haar gezin. Samen met Fenneke heeft zij de school bezocht en ze schreef daar het volgende over:

Daar gingen we, tante Fen en ik, in de tuk tuk op weg naar de Rainbow4Kids school in Ukunda, een klein dorpje naast Mombasa. We spreken directeur en oprichtster Katrien Vermeersch, we kunnen Nederlands praten want Katrien komt uit België.   

In het jaar 2000 ging Katrien, op dat moment kleuterjuf in België  voor het eerst op vakantie naar Kenia. Ze genoot van de natuur, de mooie safari’s en de zon. Maar ze keek ook verder dan de omgeving van het resort en bezocht een school. Hier ontdekte ze de slechte omstandigheden waarin collega leerkrachten moesten lesgeven. Scheefgezakte lemen klaslokalen waar de regen naar binnen gutste, gebrek aan lesmateriaal en hongerige kinderen. Ze kon maar 1 ding besluiten: “hier moeten we iets aan doen!” 

In 2009 hebben zij en haar man Dany daarom een school gebouwd: “Rainbow4Kids  De school bestaat nu uit: 1 babyklas, 1 peuterklas, 2 kleuterklassen en 8 klassen. Er zijn ruime klaslokalen, toiletten en fijne (overdekte) speelplaatsen buiten. De kinderen krijgen elke schooldag ś ochtends en ‘s middags eten.  
Bijzonder is dat de school ook slaapmogelijkheden biedt aan leerlingen uit de laatste klas om zich in alle rust voor te kunnen bereiden op de schoolexamens. Leerlingen vertellen na afloop van deze periode heel blij te zijn met de rustige en veilige plek die de school biedt. Ik vond het schrijnend om van Katrien te horen hoe onveilig sommige thuissituaties zijn.
   
Het is fantastisch om met eigen ogen te zien en om de verhalen te horen wat Katrien en Dany voor verschil maken in het leven van zoveel kinderen.  En het mooie is: Eboo sponsort het schoolgeld van 12 kinderen op deze school!  

Zo mogen we samen bijdragen aan het krachtigste wapen in het leven: onderwijs!  

Linda Blaauw

Hieronder een aantal foto’s van kinderen van Rainbow4Kids die gesponsord worden door EBOO.

Lees hier de hele nieuwsbrief van augustus 2022.