Nieuwe voorzitter

Sinds afgelopen december is het bestuur van EBOO een talent rijker geworden. Namelijk een nieuwe voorzitter: Jeroen van der Wal.
De vorige voorzitter, Janine Kruisinga, gaat zich nu volledig richten op Communicatie en PR voor de stichting.

Jeroen stelt zich hieronder aan u voor:

Hi, ik ben Jeroen van der Wal.
Omdat ik sinds kort de nieuwe voorzitter ben van de stichting Eboo in Kenia is mij gevraagd mij even kort voor te stellen.
Ik ben getrouwd met Jacorine en zoon van Henk en Corrie (zusje van Fenneke). Ik werk met veel plezier in de IT. Ik vind het erg leuk hier in mijn vrije tijd ook mee bezig te zijn. Verder vind ik het heerlijk om gitaar te spelen, te wandelen en elke week ben ikop de squashbaan te vinden. Verder geniet ik er ook van om te koken. Dit moet ook elke dag dus dat komt heel goed uit.

Een tijdje geleden werd ik door Gea gevraagd of ik erover na wilde denken of ik voorzitter wilde worden van de stichting Eboo in Kenia. Die week heb ik er veel over nagedacht. Veel met mensen over gepraat. Ook een bevriende ervaringsdeskundige gevraagd naar zijn mening en ik heb er die week voor gebeden. Aan het eind van de week was het mij duidelijk dat ik dit wel wilde doen.

Ik zal ook wat vertellen over de reden waarom ik dit wil doen. De laatste jaren merk ik dat onrecht mij erg aan het hart gaat. Of het nu gaat om de voedsel verdeling, dierenwelzijn, misstanden in de kledingbranche, overal om ons heen zien we veel onrecht. En dat raakt me. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik geloof dat de wereld genoeg heeft om allemaal goed van te leven, echter dat we het heel slecht verdelen. Dit vind ik erg oneerlijk, en zorgt ervoor dat ik hier ook niet zomaar stil bij kan blijven zitten. Hier moeten we voor in actie komen.

Een van de plekken die deze actie echt verdienen is Kibera. Vorig jaar ben ik samen met Jacorine in Kenia geweest en hebben we zelf mogen horen, ruiken, voelen, hoe het er daar aan toe gaat. Ik vind het heel bijzonder wat Fenneke daar voor elkaar krijgt en hoe ze aan de basis iets probeert te veranderen (verander de toekomst van de kinderen en hun leven verandert). Hier wil ik graag aan bijdragen. Dit doe ik op dit moment al op het technische vlak maar zal ik ook voortzetten als voorzitter van de stichting.
Ik vind het heel bijzonder om iedere keer weer te merken dat zoveel mensen de stichting een warm hart toedragen en zou jullie graag een keer spreken op een van de volgende Eboo vriendendagen!

In een gedicht van Douwe Schaaf wordt het zo mooi verwoord:
Draag bij.
Misschien in geld.
Misschien in tijd.
Of met je stem.
Door te delen, te bidden, te vieren
totdat iedereen genoeg heeft, vrede kent en vreugde vindt.

Jeroen van der Wal

Geef een antwoord